Digital-TV och HD-TV

Digital-TV är när man använder digita komprimering för att sända ljud och bild. För att kunna se på digital-TV så behöver du en digitalbox som tar emot och omvandlar signalerna så att din TV kan visa dina program. Digital TV sänder normalt enligt standarden DVB T som bygger på komprimeringsteknikerna MPEG-2.

HD-TV
Sedan ett antal år tillbaka sänder flera av kanalerna i HD-format. HD-TV innebär en TV-bild med högre upplösning än den tidigare tekniken.  Dagens HDTV-system har en upplösning på 720p eller 1080i/p, där det senare kallas full HD-upplösning. I Sverige sänds vanligtvis HDTV enligt standarden DVB T2 som bygger på komprimeringstekniken MPEG4. För att ta emot dessa sändningar behövs en digitalbox med stöd för DVBT2 och MPEG4.

Sagemcoms digtaltv-boxar för Boxer har alla stöd för HD-TV.