Grått fält i nederkant på bild med RT90 -160 HD Jag har fått ett fält i underkant på bilden, det syns bara när jag har boxen som källa till tv:n. Om jag startar om boxen försvinner fältet men återkommer om jag byter kanal.

Ett svar till “Grått fält i nederkant på bild med RT90 -160 HD Jag har fått ett fält i underkant på bilden, det syns bara när jag har boxen som källa till tv:n. Om jag startar om boxen försvinner fältet men återkommer om jag byter kanal.”

 1. admin skriver:

  Hej,

  Det låter som om bildformatet inte är rätt inställt.

  Om du har kopplat med HDMI-kabel mellan box och TV skulle vi råda dig att ställa in boxen på 1080i eller 720p som upplösning och ha bildskärmsformatet på 16/9.
  Detta ställer du in via menyn genom ”Mottagarinställningar” -> ”Bildinställningar”.

  (Använder du SCART kan du testa att ställa in boxen på 576p som upplösning och Auto som bildskärmsformat.)

  Efter du har tryckt OK för att spara inställningarna återgår du till TV läget och trycker på ”format” knappen på fjärrkontrollen till boxen för att välja rätt passform till bilden.

  Det kan också hända att du måste ändra bildformatet på din TV.

  Återkom om detta inte löser problemet, antingen här eller till tekniska supporten direkt, via email eller telefon.

  Tel: 08 501 11 805
  Email: support.service@sagemcom.com